miercuri, 6 octombrie 2010

Femeie Vs. Barbat (I)

Femeia

De la mitul creatiei, la ispitirea Evei si pana in zilele noastre femeia, asa cum o vedem astazi a parcurs un drum sinuos spre a putea egala barbatului. In Biblie, femeia este amintita ca supusa barbatului, ce trebuie sa stea pururi in stanga sa, pentru a-i fi aproape de inima.
Feminitatea damelor s-a modificat dramatic in special in ultimele secole. Daca la inceput a purta pantaloni era o rusine, s-a ajuns la a purta numai pantaloni si la a renunta la fusta, din motive de confort. dar sa ne aducem aminte de stramoasele noastre ale caror fuste ample si corsete stramte le confereau o deceta aparte, o eleganta ucigatoare si aceiasi atitudine de cucerire a lumii ca in zilele noastre. A fi femeie inseamna a fi frumoasa, inseamna a te ingriji, a avea grija constant de cum arati. Ne place sa fim admirate si sa se spuna ca suntem frumoase, insa pentru asta trebuie sa ne ingrijim noi pe noi, sufletul si trupul. Acum cateva decenii Marilyn Monroe facea furori pe scenele Hollywood-iene prin feminitatea s adebordanta si prin flerul exceptional de a cuceri barbatii. Avea o calitate principala- increderea. Daca ai incredere in tine  poti cuceri lumea, poti muta muntii din loc. Daca esti bine dispusa, daca zambesti si daca privesti raul drept in ochi ai sansa sa fi mult mai apreciata decat daca esti dura, implacabila, gri.

Un comentariu:

  1. Modelul lui Marilyn Monroe a devenit o himera depasita intr-o lume in care trebuie sa te descurci singura;Marilyn era ingenua si un pic prostuta,usor depresiva si traumatizata de o copilarie in care si-a vazum mama si bunica innebunind,s- maritat foarte tanara,a cautat mereu protectia masculina(a la JFK),azi daca vrei sa mergi pe urmele ei dai de Elena Udrea,Madonna si Loredana(toate blonde)...alte vremuri...

    RăspundețiȘtergere