sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Pentru ce avem nevoie de modele?

Societatea actuala promoveaza, mai mult sau mai putin corect, prin mijloace mai mult sau mai putin juste, indivizi, persoane si personalitati care ajung, incet incet sa serveasca drept model unui mare procent din populatia tarii si a lumii in general. Referindu-ne strict la Romania, gradul de implicare al mass- media in ,,educatia" copiilor, adolescentilor si tinerilor din ziua de azi este mult prea mare pentru calitatea advertisingului care se realizeaza si care implica utilizarea unor non-valori drept eroi ai copilariei noastre.
Intr-adevar omul are nevoie de o anumita directie in viata dar de ce este necesara o orientare asemeni unor persoane/personalitati cand este ,,la moda"  individualizarea gandurilor si a ideilor? Intr-o lume in care fiecare tanjeste pentru unicitate, oare acesti pseudo- eroi, de orice natura ar fi ei nu ne transforma pe noi, muritorii de rand, cei care ne uitam ,,de jos " la ei in niste copii ieftine si fara valoare? Unde este atunci unicitatea fiecaruia si trasaturile care ne diferentiaza de celilalti? Daca viata noastra se ghideaza dupa cea a altor persoane oare ideile marete nu au fost deja puse in practica? Nu ne mai putem ridica cu ,,pretentia" de a schimba lumea daca ne autoguvernam dupa niste trasee deja utilizate.

Un comentariu:

  1. Intr-adevar,in conditiile actuale unicitatea individului se estompeaza in globalizarea la moda.Si nu vorbim numai despre anti sau nonmodelele oferite de media romaneasca ci si despre ceea ce vine dinspre ocean:tiparul fizicului feminin perfect90-60-90,discursul politic zgomotos,must have-urile vestimentare etc.
    Pe de alta parte,genertia tanara are nevoie de modele;in viata fiecarui adolescent unele sunt numai o moda,altele un mod de viata,altele o aspiratie necesara..aici intervin:familia,scoala,anturajul,lecturile,media culturala,metorii...

    RăspundețiȘtergere